Tuesday, July 10, 2012

Melangkah Kepada Minat Baru - Menjahit Manik

Oleh: FarhanaOh Farhana Pukul 11:38 AM
Yap! Betul seperti yang tertera pada tajuk entri. Minat yang baru. Yeahoooo! Macam mane tetiba leh minat kan?

Satu hari, masa tu ibu baru balik dari kelas belajar menjahit. Ibu cerita la, baju yang ada manik2 tu lawa2 semua. Aku mengiakan jela. Sebab memang banyak kat kedai kan.

Then, tetiba cam tertarik bila ibu cakap kat tempat belajar jahit tu, ada sorang budak ni paaaandai sangat jahit manik. Kat baju dia semua dia buat sendiri. Tak payah tempah mahal2 kat orang. Ibu kire impress jugak kat dia. Lepas tu, aku tetiba cakap kat ibu, aku pun nak belaja jugak la.. Hehe...

Tak sangka esoknye, ibu belikan buku dan manik sample untuk belaja. Aku tau, my mom is a supportive person. Aku happy gila!

Ni la buku dan sample manik nye.

And, till now aku sedang bertatih tatih untuk belajar. Tak lawa and tak kemas lagi hasil kerja aku. Tapi takpe, practise makes perfect kan.. Rilek la, takkan baru 3 hari belaja leh jadi terer. Hehehehe.. Fighting!

6 orang kata Popolita budak pandai:

haz said...

wahhh.. bgsnye dia.. chaiyok2! heheh

Tinta Lana said...

Salam hana ^_^

urm..mana nak cari ek buku tu? mak hana beli? ni mesti beli kt tmpt yg mak blaja tu kan..huhu..kat kdai buku, ada tu, memang ada buku cmni, cuma ringkas sgt..

Pa pun, goodluck ea! siapa yg berusaha lebih, maka dia dpt lebih ^_^

FarhanaOh Farhana said...

@Tinta Lana: Mak beli buku tu kat kedai bunga.. Sebab mase tu ingat nak beli manik je, sekali tejumpe buku tu, mak pun belikan la.. Sweet kan? huhuuu

nur anis said...

best tak buku ni? banyak tak corak yang best best?

FarhanaOh Farhana said...

@nur anis: buku ni sesuai untuk yang baru belaja kot.. sebab corak2 nye tak susah sangat.. kira ok la.. banyak gak pilihan.. hehehe

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

 

Farhana Oh Farhana Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea