Monday, September 26, 2011

Semak Status PTPTN Anda!

Oleh: FarhanaOh Farhana Pukul 10:02 PM 4 orang kata Popolita budak pandai
Kawan2, jom check status PTPTN kite. Lagi2 yang da lame tak amik tau pasal PTPTN ni kan. Almaklumlah, dah tak belajar lagi. Dah tak bergantung pada duit PTPTN lagi. Dah bekerja sekarang. Dan juga kepada semua yang seringkali buat tak tau saje bile surat bayar balik hutang sampai ke rumah. Macam aku la tu... Huahahaha~

Okay2.. Mari berubah. Jom Kita beramai2 bayar hutang. Klik link kat bawah ni kalau nak tau status anda ye.

[Check Status]

Tata~


Tips Ketika Merindui Seseorang

Oleh: FarhanaOh Farhana Pukul 12:12 AM 4 orang kata Popolita budak pandai
Satu hari, aku bertanya pada adikku yang perempuan, berumur 17 tahun, "Jah, macam mane nak buat bila kite rindu kat seseorang ek?". Lepas tu, dia pun jawap, "Ala.. Mesej jela. Tak pun call je. Hish Along ni, kite bawah umur la, jangan tanye soalan2 macam tu lagi.. Lalalala".

Satu hari yang lain pula, aku bertanya lagi pada adikku. Tapi, kali ni pada adik lelakiku yang berumur 8 tahun. Dia jawab, "Rindu sape Long. Kekasih ke?". LOL! aku pun tak tau dari mana dia dapat tau term 'kekasih' tu. Budak2 zaman siber........

Merepek2. Huahaha.. Setiap individu ada cara tersendiri untuk menghadapi perasaan rindu. Ingat!!! Rindu bukan untuk boyfriend je tau, kat mak pun kita rindu, kat ayah pun kita rindu, kat adik2 pun rindu, kat atuk dengan nenek pun rindu jugak.

Jika rindu terhadap yang tiada, mestilah kita hadiahkan Alfatihah kerana sesungguhnya itulah yang paling afdal. Tapi jika rindukan pada yang masih ada, macam mana?

1. Call/Mesej - Selalu kalau aku rindu kat ibu aku, call je terus. Walaupun takde mende penting pun nak cakap sebenanye. Saje tanye, ibu tengah watpe, da makan belum, masak pe hari ni. Korang pun mesti d
a biasa dengan cara ni kan?

2. Tengok gambar - Aku simpan gambar yang tersayang kat dalam hp. Sebelum tidur, tatap gambar dulu. Mane la tau, leh mimpi indah2 bersama orang tersayang malam tu.


3. Tulis diari - Cara ni aku buat mase muda2 dulu je la. Sejak2 diari da pernah diceroboh oleh ahli keluarga sendiri, terus malas dah. Tambah2 plak semakin bz dengan kerja sekarang kan.

4. Tengok TV/Karaoke pakai Youtube - Cara ni patut dibuat ketika rindu tu da tak tertampung lagi. Nak buat camana kan, tepakse la lalaikan diri sekejap. Online, bukak youtube pastu search la algu pape yang disukai. Then, mari nyanyi sama2!!

5. Jumpa orang tersayang - Kalau da rindu sangat kat ibu or adik2, balik la ke rum
ah. Habiskan masa bersama. Makan sama2, jalan2 sama2, borak2. At least terubat rindu walaupun da tau, bile da balik rumah sewa, mesti rindu lagi.


P/s: Rindulah!
 

Farhana Oh Farhana Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea