Saturday, May 14, 2011

Internet Download Manager 6.05 With Keygen and Patch Free Download

Oleh: FarhanaOh Farhana Pukul 10:07 PM 8 orang kata Popolita budak pandai
Check SpellingHai.. hari ni aku nak share ngan korang software IDM ni. Sure la ramai yang da tau kan. Tapi aku tetap nak share jugak. Huahaha...

Dengan adanye benda ni, korang leh download lagu, video and pape je yang korang nak dengan mudah. Especially yang suka download video2 kat youtube tu kan.. Hehe.. Ha.. Lagi satu, serial key juga disediakan, so tak payah risau2 pasal trial version ke ape ke.. Enjoy Ok!

Aku pun pakai IDM ni jugak. Senang. Bukak Youtube je, dia da terpapar link untuk kite mendownload. Huhu~
Klik sini untuk mendownload.



p/s: Lepas download nanti extract dulu ye.. Tak paham sile tanye. =)

Wednesday, May 11, 2011

Cara-cara Menjadi Suri Rumah Yang Cool

Oleh: FarhanaOh Farhana Pukul 5:58 PM 8 orang kata Popolita budak pandai
Okey okey. Entri kali ni sesuai untuk wanita2 yang baru nak bergelar suri rumah.. Terutamanya, yang dah biase keje, tup tup husband suh duk umah. Jaga umah. Ataupun, boleh jugak dibuat reference oleh wanita2 yang baru berkahwin or baru dapat baby. Hehe.. Enjoy reading yea!


[Pinjam gambar kawin sein kejap. Hehe]

1. Pasal memasak. Suri rumah yang cool mesti la tau memasak. Tak reti takpe, boleh belajar kan.. Tapi, kalau da masak, tp tak sedap, pun takpe. Boleh berlatih setiap hari. Sampai jadik sedap. Bile suami kutuk masakan kita, dia kata tak sedap la, hangus la, busuk la, takpe.. Buat muka cool je. Korang kan cool...macam aku.. Huahaha.. Jawab je kat suami, 'Rileks la bang, nanti anje improve lagi'. Done!

2. Pasal anak2. Bagi pasangan yang ade baby kat umah, kalau baby tu nangis malam2, rileks je. Tak payah cemas2 bangun macam lipas kudung, or kejutkan suami bangun macam ade gempa bumi berlaku untuk tengokkan baby. Cool je. Korang duduk2 jap kat tepi katil, buat la melo ke, horlicks ke, sambil2 minum tu, ushar la baby tu. Pastu buat la pape yang patut. Tuka lampin ke. Bedtime story ke. Poco poco ke.. Nanti senyap la baby tu. Cool rite?

3. Pasal dating ngan suami. Untuk jadi suri rumah yang cool, kalau suami ajak dating, dating la kat tempat2 sejuk. Macam kat kedai peti sejuk ke, ice room ke, kedai jual kipas dan air cond ke.. Baru la cool.. Kalau suami ajak jalan kat supermarket, ckp je 'Tak mau la bang, tak cool ar'..

4. Pasal keadaan rumah. Kat rumah tu, jangan letak banyak sangat hiasan bunge2, daun2, frame2.. dah biasa sangat orang buat. Buat sesuatu yang orang jarang buat. Contohnye, dinding umah corak polkadot, karpet umah diperbuat dari tanah liat, siling umah dilekat2 ngan duit syiling.. Kalau suami tanye, 'apeke pelik bebeno la umah kite ni anje??'.. bgtau la kat suami, 'Rileks la bang, camni baru cool'..

Cool ke tak cool??

Huahahhaa.. Just sharing!~
 

Farhana Oh Farhana Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea