Tuesday, February 22, 2011

Lelaki Kisah Tak Kalau Isteri @ GFnye Seorang Smoker?

Oleh: FarhanaOh Farhana Pukul 3:13 PM
.credit to: Pakcik Google.

Tetibe persoalan ni bemain2 plak kat kpale. dan lagi satu, macam mane ek kalau dua2 smoker? Kira macam smoker couple la. Dasyat tuuuhhh.. Huhu~

Ade la satu hari tu kan, da lame da sebenanye, time tu aku nak pergi Giant, tetibe, aku nampak la ade kapel duk semeja kat kedai makan ni. Dua2 smoker. Share2 rokok. Kira macam *You hisap dulu, pastu I hisap* la kan.. Ha! Jangan nak otak blue kat sini eh!

Hurm.. sambung cite. Diorang sangat selambe smoking berdua sambil begelak ketawa tanpa memikirkan persepsi orang lain. Lagi2 orang2 tua yang melihat. Maluuu... Tapi, mungkin mereka mengamalkan cara *Ko pikir ape, ade aku kesah?* kot.. Entah lah..

Pengalaman kedua pulak, aku penah kenal la kan sorang lelaki ni. Borak punye borak, sampai la ke topik smoke2 ni. Aku tanye dia, dia kesah tak kalau dapat wife yg sememangnye seorang smoker.. Pastu tau tak dia jawab pe? Dia kata, dia tak kisah dapat wife smoker, yang penting tak curang dan cukup setia. ADOIYAI!! Ade eh macam tu?

Hm macam2 ragam la orang2 kat planet bumi ni kan. Bagi aku pulak, kalau boleh aku nak pasangan aku tu bukan smoker. And if dia smoker pun, WAJIB ade niat nak stop. Sebab merokok membahayakan kesihatan. Imagine la kan, kalau aku kawin ngan dia nanti, kalau dia sakit macam kat gambar kotak rokok tu, sape nak jage aku? Haa.. kesian aku. Sob sob..

p/s: Terpikir nak banned kedai2 rokok.. and kilang2 rokok kat malaysia ni. Tapi, siapelah aku.. huhu~

28 orang kata Popolita budak pandai:

~aYeeN & SuE~ said...

klu ley xnk laki smoker..klu dpt pon ley x benti demi mse dpn ngara..huhu

P0polita said...

@ayeen: same la..kalau dpt smoker pun, dia wajib berhenti.. huhu

nelly said...

Bagi Nelly , kena kisah . Sebab perempuan tak elok merokok .

Tasha said...

nak jawab kat sini ea. kalau popolita dekat dengan UKM sebelum 25hb ni. boleh dermakan pada kami.
kalau derma pada mangsa banjir haritu pun boleh. hehehe.....

P0polita said...

@nelly: yup betol tu.. bole effect kandungan..=D

P0polita said...

@Tasha: popolita punye baju2 sume kat johor.. jauh tuu.. huhukk..xpe la..xde rezeki..

NOOR FATIN said...

jejas kandungan nanti. hoho kalau pmpuan tu xnak ada anak xpe la.. huhu

P0polita said...

@NOOR FATIN: wtpe kawin kalau xnak ade zuriat.. huhu.. tak patot tak patot.. =D

KUREKURE COMEL said...

skrg dah xpelik jumpe pompuan smoke..
terlampau rmai...pastu byk perasa pulak tu...huhuhu...

nk nasihat pun...hmmm...ntah la..
kang dikatakan kubur msg2 lak...

kesimpulannya...kita biarkan je...esok dah sakit...pndai2 la nk insap...kihkihkih...

P0polita said...

@kurekure comel: huhu.. sebelum ni memang x penah nampak, nampak pn dlm tv je.. tp bile da betol2 nampak sndri ngn mata kepala sendri.. tekejutttt sgt! tu la.. x mampu nk tegur secara lisan.. tegur dlm hati jee.. =D

aq islam said...

saye mmg antiperokok.. hahhha

P0polita said...

@aq islam: yeke.. huhu.. jgn anti2 sgt.. takut jodoh ngn perokok plak nt.. ekekek.. gurau je! =P

paan sabri said...

seyes tak suka kalo pompuan isap rokok.. aku pon xisap rokok.. heish..

P0polita said...

@paan sabri: huhu.. memang x elok pun.. bahayekan kandungan n boleh sebabkan kanser.. xmau la saye.. huhuk

Cik Yana said...

Orang yang merokok ni kan, selagi kite buat muka menyampah dia hisap rokok depan kita, selagi tu dia hembus je asap rokok depan kita.

P0polita said...

@cik yana: haishh.. org mcm tu mmg mintak penampo kan cik yana.. gerammm je..

ecah said...

sape nak couple ngn aku jgn smoke.!!kalo x, jgn arap aku nak~
lelaki smoker xleh dipercayai.!!ahah, leh xbuat assumption mcm ni.?

P0polita said...

@ecah: wah.. mantap gile assumption sebegitu!! boleh je cah.. keep it up!! lol~

em tp knp lelaki smoke xle dipercayai ek? mst ade setori di sebaliknye.. ekekek

Senorita said...

sy pandang serong dgn wanita merokok! sowii.. :p

hazari. said...

ramai sangat dah ke prempuan melayu skarang mrokok ?

grawwrbabe. said...

niat yg baik itu waji diteruskan :)
cari pasangan yg baik sje la ok :)

suhailas said...

Itu lee sekarang nii zaman da sempoi,nsib lee hubby sue mmg tak smoker...n my prend gal gals mmg ada yg smoking pon n laki siap supply lagi..ishhhhh kekdg tak paham...cammana leee kekalau anak anak depa tny..!!apa nak jwb kan!!!!

P0polita said...

@Senorita: saye pun pandang serong juge.. huhuh.. jgn marah ye kepade sesapa yg berkenaan..=P

P0polita said...

@hazari: tak tau la kalau ikut statistik yg sebenar.. tapi semenjak duk kat bandar ni, selalu la nampak.. =D

P0polita said...

@grawwrbabe: yup betol2.. kite cari yg baik saje untuk buat pasangan hidup..n yg da terjebak tu, cube2 la untuk berhenti ye.. demi mase depan jgk kn..

P0polita said...

@suhailas: huhu tu la.. kekadang pelik kan.. hurm.. tapi mungkin diorg ade niat nak berhenti tu..bak kate org, ssh kan.. slowly2aje..

zikeryhassan said...

aku sendiri pun xmerokok.

P0polita said...

@zikeryhassan: jarang jumpe lelaki non smoking.. well done.. =D

 

Farhana Oh Farhana Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea