Thursday, January 20, 2011

Bukit Cerakah, Shah Alam

Oleh: FarhanaOh Farhana Pukul 5:03 PM

Yang ni mase kat pintu gerbang masuk ye.. Tiket masuk untuk orang dewasa adalah sebanyak RM3/person. Murah je tu kan.. Hehe



Muke riang setibanya kat sana.. Tu yang sampai melompat tinggi ke angkasa. Huahaha..



Rumah iklim 4 musim memang best. Kebetulan time kami pergi tu, tengah musim salji (ekceli memang da tau dari member2.. hehe). Memang sejuk habis. Macam kat dalam peti sejuk aiskrim plak rase. Sebenanye, memang da teringin sangat2 da nak rase kesejukan musim salji. Huhu.. Dah la semua pkai baju biase. Smpai keluar wap2 udara time bernafas tau. Cayalah!! Tapi kalau kat luar negara mesti lagi sejuk kan? Uishhh...



Time ni kami semua kat kolam ikan, nak bunuh diri (what?!!!).. Haha.. Kidding je! Da name pun kat kolam ikan, mesti lah nak tengok ikan. Banyak sangat ikan lapar kat sini tau. Bagi makan je, semua berebut. Best tengok ikan2 tu berebut. Kiut sangat!!



Yang ni kat Taman Cendawan. Takde lah banyak sangat cendawan kat sini, tak tau la nape nama dia Taman Cendawan. Dahtu, semua replika je. Takde yang betol2 punye pun. Bagi yang suke 'senep' pict sana sini, anda pasti sukakan semua ni. Huhuu~



Ini pula kat depan jambatan gantung. Tapi sangat sedey! Sebab jambatan tu ditutup. Maknenye tak dapek la den nak meraso nek jambatan gantung ni.. Sob sob!



Semua bantai melepak posing kat tepi tasik.. eh, tasik ke kolam tah.. Best sebab kat sini tak ramai orang. Takde la segan nak posing. Hehe..



Ini namanye Empangan Sungai Baru. Lokasi dia dekat2 je ngan kolam ikan tadi. Takde pape pun kat sini. Empangan je. Pape pun, memang gayat la bile lihat ke bawah. Huuuu~

Kat sini kitorang juge berpeluang tengok burung merak dari dekat. Garang tau burung ni. nak patuk2 je. But, diorang sangat kiut!! Kaler sangat cantik! Tapi tak dapat nak letak pict nye atas sebab2 tertentu. Eheh~



Last skali, Bukit Cerakah memang best! Ni pun ade banyak lagi tempat2 yang kitorang tak pergi tau. Try la g sana!

p/s: Melancong la di dalam negara. Tapi, jangan sampai melencong plak!


6 orang kata Popolita budak pandai:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

cantek gila tempat tu.. teringin nak pergi.. tapi xtau kat mana..

P0polita said...

bukit cerakah ni kt s.alam.. dekat je ngn umah saye.. dlm 10 minet kot.. huhu

aLL abOut famiLy said...

alahai..k.ati pun nak pegi gak la...nanti nak pg suh ana yg jadik tourist guiDe bole..????...

P0polita said...

kak ati: ouhh.. bolehh sangat2! bile2 free or time nk bercuti roger je k..

Pirate said...

dah lama x gi sana. berthn2 dah... tp ms masuk rumah 4 musim tue, xder la musim sejuk time tue. rsnya kena p ms terdekat ni nih

P0polita said...

pirate: cecepat g, nanti musim sejok da habis.. huhu

 

Farhana Oh Farhana Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea